Ман Сити – Фулъм

Манчестър Сити Фулъм

Ман Сити – Фулъм
Купа на Лигата, ст. “Етихад”
Четвъртък, 01 ноември 2018 г, 21:45 часа
Залози на живо в efbet

Ман Сити и Фулъм ще изиграят последния мач от четвъртия кръг от турнира за Купата на Лигата в Англия. В четвъртък вечер ще се изиграе само този мач от надпреварата, след което следват четвъртфиналите. Двубоя Ман Сити – Фулъм ще се изиграе на 01 ноември от 21:45 часа наше време, на принципа на директна елиминация. В предходния етап Ман Сити отстрани доста трудно Дарби Каунти, а Фулъм нямаше никакви проблеми като гост на Милоул.

Ман Сити наскоро игра с този противник в среща от петия кръг на Премиър Лийг, а победата за „гражданите“ бе класическа – 3:0 на Етихад. Фулъм нямаше никакви шансове, а Ман Сити контролираха изцяло мача, като трите гола бяха само минимума, с които Фулъм се оттърва. „Гражданите“ са абсолютен рекордьор на своя земя, а Фулъм не успяват да ги надиграят вече шест поредни мача. Последният мач за „гражданите“ бе в понеделник вечер, когато заедно с Тотнъм сложиха край на 10-тия кръг от Висшата Лига. Манчестър Сити успя да спечели гостуването на „шпорите“, като бяха изключително умерени, но възполвайки се от слабостите в отбраната на своя домакин измъкнаха трите точки. В крайна сметка имаха шансове и за по-убедителен успех, но и с тази победа продължават да са на върха, но с равен брой точки с Ливърпул. Победата над Тотнъм бе шести пореден мач от Премиър Лийг, в който Ман Сити успяха да запазят суха мрежата си. Въпреки победата, въпреки „сухата мрежа“, старши треньора Пеп Гуардиола не бе особено доволен от играта на футболистите си, но най-вече недоволен мениджъра бе от отвратителните условия за игра на „Уембли“. Именно лошите условия не позволиха на футболистите да са максимално ефективни, най-вече през първото полувреме, когато почти през половината време доминираха изцяло на терена.

Гледай Ман Сити – Фулъм На живо в efbet*

Фулъм изпаднаха в криза, респективно в серия от четири загуби. Резултатите изпратиха отбора в дъното на таблицата, на 18-та позиция, като с по-лоши показатели от тях са единствено Хъдърсфийлд и Нюкасъл. Все пак положението още не е трагично, и вероятно поради тази причина, босът Шахид Хан изобщо не мисли да сменя старши треньора  Славиша Йоканович. Йоканович продължава да има подкрепата от ръководството, нищо че допуснаха разгром през уикенда от Борнемут у дома. Фулъм не може да се оплаква от липса на добри футболисти, тъй като през лятото отбора бе доста активен на пазара. Пакистанеца развърза „кесията“ и е убеден, че времето на „котиджърс” тепърва предстои, а именно Йоканович ще ги измъкне от дъното. Припомняме, че сърбина успя да върне Фулъм във Висшата Лига, за което феновете и ръководството още са му благодарени. В близкото минало пък Йоканович тренира и Левски. Специалиста се подвизаваше на „Герена“ през 2013 година, но изкара само няколко месеца и след поредица от слаби резултати бе освободен. Проблемите във Фулъм са най-вече в защита, а от началото на кампанията в Премиър Лийг отбора има само една победа. Като гости отбора спечели само точка от последните четири гостувания в шампионата и срещу Ман Сити едва ли имат шанс.

В последните шест мача между Ман Сити и Фулъм, „гражданите“ отбелязаха цели 19 гола. Това бяха шест изразителни победи, а в четири от тях Фулъм дори не успяха да се разпишат. Фулъм едва ли имат големи амбиции в турнира за Купата на Лигата и силите им ще са насочени най-вече към предстоящото гостуване на Хъдърсфийлд, което са длъжни да спечелят. Ще е наистина жалко ако Фулъм отново изпаднат в Чемпиъншип, след като цели четири сезона се бориха за завръщането си!

Прогноза за мача Ман Сити - ФулъмПрогноза Ман Сити – Фулъм:

  • И двата отбора да отбележат гол – НЕ
  • ПП/КР Ман Сити