10.6 C
Ню Йорк
вторник, април 23, 2024

Buy now

efbet с нов двойно по-голям бонус за спорт

Наполи – Ювентус (30.03 21:45)

Макар и доста пестеливо, Ювентус уверено крачи към трета поредна титла. Срещу Парма в сряда бианконерите разгърнаха потенциала си през първото полувреме и прекъснаха впечатляващата серия на дуковете. Голямата цел пред старата госпожа сега е Лига Европа. До момента като че ли първенството бе приоритет за Конте, но предвид сериозния аванс на върха в класирането, грандът от Торино може да съсредоточи усилията си върху мачовете с Лион. Това, разбира се, не значи, че Юве ще отпише дербито с Наполи. За треньор като Конте подобни двубои са въпрос на чест. Сърцатият наставник обаче има сериозни проблеми в защита. Огбона, Бардзали и Пелузо лекуват травми. Касерес, Бонучи и Киелини са единствените здрави и ако някой от тях се контузи, ситуацията става доста сложна. При създалата се ситуация, не е изключено Конте да изненада всички, като избере схема с двама централни бранители – 4-3-3 или 4-5-1. В халфовата линия бианконерите имат възможност за ротации, след като Маркизио е готов за игра и вероятно ще бъде титуляр. Може би почивка ще получи Пирло или Видал. Големият отсъстващ е голмайсторът Тевес, който отново изригна с две попадения срещу Парма. Дали пък нападателят нарочно не си изпроси жълт картон, за да почине преди сблъсъците с Лион…? На Сан Паоло в атака за старата госпожа вероятно ще играят Освалдо и Йоренте. Двамата си партнираха при визитата на Дженоа, но не се справиха добре, така че и тук Конте може да изненада с включването на Куалярела и Джовинко.

Наполи приключи участието си в Лига Европа и до края на сезона има трудната задача да измести Рома от второто място. В неделната вечер тимът на Рафа Бенитес ще играе за честта и за феновете си. Домакините не успяха да се превърнат в реален конкурент на Ювентус за титлата, но мотивация едва ли ще им липсва. Схемата на Наполи традиционно е 4-2-3-1. Енрике, който е универсален футболист, вероятно ще започне като десен бек. Запата отбеляза два гола срещу Катания, но въпреки това ще остане резерва за сметка на Игуаин. Мертенс лекува травма и Инсине ще заеме мястото му по левия фланг на атаката.

Статистиката на Сан Паоло е 5/5/4, а в Ерата Конте бианконерите доминират над съперника. В предните два шампионски сезона Ювентус два пъти завърши наравно при визитите си на Наполи. Крайният изход от срещата до голяма степен зависи от това с каква схема, какъв състав и каква мотивация ще излезе грандът от Торино. В ДНК-то на Конте не е закодирано да отписва мачове, така че старата госпожа ще се хвърли в този двубой, макар и с едно на ум за двубоя с Лион. Очакванията ни са за открит и динамичен двубой, с достатъчно положения пред двете врати. Като цяло съперниците играят резултатни мачове. Има логика да се потърси единица, но като че ли прогноза за над 2.5 изглежда напълно обоснована.

Контузени: Наполи – Рафаел, Зунига, Маджо, Бехрами, Мертенс, Ювентус – Бардзали, Огбона, Пелузо, Пепе
Наказани: Наполи – няма, Ювентус – Тевес за 1 мач

Вероятни стартови състави:
Наполи (4-2-3-1): Рейна, Енрике, Фернандес, Албиол, Гулам, Инлер, Жоржиньо, Кайехон, Инсине, Хамшик, Игуаин
Ювентус (3-5-2): Буфон, Киелини, Бонучи, Касерес, Лихщайнер, Асамоа, Пирло, Маркизио, Погба, Освалдо, Йоренте

Прогноза: над 2.5 гола
Рискова прогноза: 1

efbet с нов и още по-голям бонус за нови играчиspot_img
- Реклама -

Последни публикации