ПАОК – Бенфика (29.08.2018)

След 1-1 в първата плейофна среща, ПАОК и Бенфика ще се борят за място в груповата фаза на Шампионска лига. Двубоя реванш е в сряда вечер от 22:00 часа българско време на стадион „Тумба“ в Солун. Коефициента за победа на домакините е точно 3.00, докато за успех на Бенфика букмейкърите предлагат ставка от 2.35 (bet356*).

ПАОК е на косъм от участие в груповата фаза на Шампионска лига и гръцкия тим ще направи всичко по-силите си да се пребори за своето място. В Лисабон „черно-белите“ имаха точно един удар в мрежата на португалци, но той се оказа достатъчен за тях да приключат срещата с гол на чужд терен, което определено ще работи за тях на реванша.

Гръцката Суперлига стартира преди броени дни, а ПАОК стартира новата кампания с успех над Астерас Триполис. С 1-0 след дузпа, ПАОК спокойно ще приема Бенфика у дома, където е най-стабилен. Отбора няма загуба в последните три срещи на Тумба, записвайки три победи, а за предстоящия реванш старши треньора Луческу ще има на разположение всичко най-добро.

Бенфика отбелязаха единствения гол срещу ПАОК след наказателен удар, но пък бяха далеч по-дейния отбор на терена. „Орлите“ изненадващо са поставени в ролята на фаворит в този мач, но истината далеч не е такава.

Бенфика регистрира две победи и равенство от старта на новия сезон в Примейра лига, като в последния кръг се изправи лице в лице със Спортинг Лисабон, а двубоя завърши наравно (1:1). Като гости Бенфика не се представят твърде убедително, а като вземем предвид и няколко кадрови проблеми, свързани с травми на футболисти като Кровинович, Салвио и Джонас отбора може и да се прости с участие в групите на Шампионска лига.

ПАОК и Бенфика изиграха първата си среща в Шампионска лига преди седмица, но преди това се познават от участието си в мачове от Купата на УЕФА и Лига Европа, от който статистиката показва преимущество за „орлите“ изразяващо се в 3 победи срещиу 1 за ПАОК.

ПАОК може и да загуби последните си две домакинства на Бенфика, но демонстрира, че този сезон е по-подготвен и с проблемите в състава на Бенфика, гръцкия тим има шансове да продължи напред.

ПРОГНОЗА ПАОК – БЕНФИКА: 1