5.9 C
Ню Йорк
четвъртък, април 25, 2024

Buy now

efbet с нов двойно по-голям бонус за спорт

Потърсете голове между Чили и Аржентина

Докато в Европа националните отбори са концентрирали вниманието си върху приятелски срещи, то в Южна Америка е време за световни квалификации. Започва петия кръг от квалификационния цикъл, а най-интересният двубой е този между Чили и Аржентина.  Срещата е в петък, 25 март, от 01:30 часа българско време на стадион „Естадио Насионал“ в Сантяго. И двата отбора имат амбиции за директно класиране на финалите в Русия, но към момента не заемат позиция в Топ 4.

Чили е на пето място, което гарантира плейоф за Мондиала, след две победи, едно равенство и една загуба в първите четири кръга. След прекрасна победа срещу Бразилия (2:0) на старта на квалификациите и успех като гост в головия спектакъл с Перу (4-3), тимът направи равенство с Колумбия (1- 1) и си тръгна с празни ръце от Монтевидео след 0:3 при визитата на Уругвай. Това доведе до рокада на треньорския пост като  Хорхе Сампаоли напусна, а на негово място бе назначен Хуан Антонио Пици. Чилийците са много силни у дома, след като имат само една загуба в последните си двадесет и осем мача (23 победи и 4 равенства) и с оглед сегашната форма на Аржентина, шансовете на Видал и съотборниците му да запишат първия си триумф срещу „албиселесте“ от повече от пет години са големи.

Пици върна в състава вратаря Клаудио Браво за предстоящите срещи. След Копа Америка стражът на Барселона влезе в конфликт с бившия наставник на Чили и не взе участие в квалификациите до момента. Централният нападател на Росарио Марсело Ларондо е извън игра заради контузия, както и Хорхе Валдивия и Чарлз Арангиз, докато Едуардо Варгас е наказан. Ключовите футболисти в тима Гари Медел, Артуро Видал и Алексис Санчес се очаква да поведат отбора в предстоящия сблъсък срещу Аржентина и феновете разчитат на тяхното представяне за успех срещу „гаучосите“.

В миналия кръг Аржентина сложи край на серията си от четири мача без победа като победи Колумбия с 1:0, благодарение на попадението на Билия. Въпреки, че Аржентина притежава може би една от най-силните офанзивни линии в Света, в момента отбора е по-скоро неефективен през настоящите квалификации, с едва два гола в четири мача.

Липсата на голове биха могли да бъдат свързани със слабата форма на Меси с националната фланелка. Звездата на Барселона прави чудеса за отбора си в настоящия сезон, а Гонсало Игуаин пък е един от топ голмайсторите в Европа в момента, но аржентинците не успяват да впечатлят в атака до този момент. Тимът на Тата Мартино има 4 победи в последните шест визити в Чили, така че те ще разчита на традицията в предстоящия сблъсък.

Един от най-големите изненади в състава на Аржентина е Хавиер Пинола, който се завръща в националния отбор след девет години. Както се очакваше, Карлос Тевес и Фернандо Гаго останаха извън групата, докато Лавеци получи повиквателна въпреки трансфера му в Китай. Крилото на Валенсия – Енцо Перес ще бъде извън игра заради мускулна  контузия, докато Дибала и Отаменди за под въпрос за мача. Матео Мусачио би могъл да замести Отаменди, предвид добрата си форма с екипа на Виляреал.

Въпреки че „Ла Роха“ успя да победи Аржентина само веднъж на собствен терен, Видал и компания са способни да надвият „гаучосите“ или поне да отбележат попадение. Гостите пък разполагат с футболисти като Меси, Игуиан и Агуеро в предни позиции, така че очаквам също да поразят вратата на съперника и двата отбора да отбележат гол е добра опция за този мач.

Прогноза: Гол/Гол @ 1,85 коефициент Заложи в Efbet

efbet с нов и още по-голям бонус за нови играчиspot_img
- Реклама -

Последни публикации