8.9 C
Ню Йорк
петък, април 19, 2024

Buy now

efbet с нов двойно по-голям бонус за спорт

Преди Дженоа – Рома (02-05)

Дженоа е домакин на Рома в двубой от 36-ия кръг на италианската Серия „А“. Срещата е в понеделник, 2 май, от 20:00 часа на стадион „Луиджи Ферарис“ в Генуа.

„Грифоните“ са на 11-о място във временното класиране с актив от 43 точки, с две по-малко от намиращия се пред тях Торино. С успеха над Интер по-миналия кръг Дженоа изпълни целта си – оставане в елита и си позволи да загуби при визитата на Болоня с 0:2 преди седмица.

Дженоа е един от най-силните домакини през 2016 г. като имат само една загуба у дома при седем победи и две равенства. Добрата им домакинска форма им гарантира място в средата на таблицата и спокойно доиграване на сезона. Освен с Рома, тимът има градско дерби със Сампдория в следващия кръг, а в последния си мач от кампанията посреща Аталанта.

Очаквам наставникът на тима Джан Пиеро Гасперини да съхрани някои от основните си играчи в този мач и да ги запази за сблъсъка с „моряците“ в следващия кръг, който предвид ситуацията е от доста по-голямо значение както за отбора, така и за феновете.

Единствено отборът на Рома успява да поддържа темпото на шампиона Ювентус и заедно с „бианконерите“ са тимовете в най-добра форма. „Вълците“ нямат загуба в 14 поредни срещи в първенството и са все по близо до второто място като позицията им в Топ 3 вече не подлежи на съмнение.

В миналия кръг Рома надви Наполи с 1:0, с което се доближи на две точки от неаполитанци. При успех в гостуването на Дженоа възпитаниците на Лучано Спалетини на практика ще си гарантират поне третото място, тъй като имат аванс от седем точки пред четвъртия Интер.

В последното си гостуване Рома не успя да спечели, завършвайки наравно 3:3 с Аталанта, с което сложи край на серията си от пет поредни победи на чужд терен. Сега обаче „вълците“ ще опитат да се върнат на победния път, но трябва да имате предвид, че срещу тях е един от най-силно играещите отбори у дома в Серия „А“.

В последните пет мача между двата тима не се стигна до попадения в двете врати, но сега смятам, че това е напълно възможно. Рома отбеляза цели 16 гола в последните си седем мача като гост, докато Дженоа реализира 11 попадения в предходните си пет домакинства, така че е много вероятно в понеделник вечер на „Луиджи Ферарис“ да видим размяна на голове.

Прогноза Дженоа – Рома: Гол/Гол @ 1,79 коефициент

efbet с нов и още по-голям бонус за нови играчиspot_img
- Реклама -

Последни публикации