В битка за лидерското място в Група С на Шампионска лига един срещу друг излизат отборите на Рома и Челси. Двата отбора са основните фаворити за първите две места, а след срещата тази вечер до голяма степен ще се определи кой ще е с най-големи шансове да завърши на първо място. Последния сблъсък на Стамфорд Бридж преди по-малко от 15 дена завърши при резултат 3-3 в мач пълен с обрати и много положения.

Ситуацията в Група С до голяма степен вече е предопределена. Рома и Челси са с най-големи шансове да продължат към осминафиналите на турнира, а останалите двама в групата – Атлетико Мадрид и Карабах трудно ще си пробият път измежду тях. Преди началото на този кръг Челси заема първо място с актив от 7 точки, а зад тях са Рома с 5 точки. Атлетико Мадрид и Карабах са на трето и четвърто място със съответно 2 и 1 точка.

Рома бавно и старателно си пробива своя път в Серия А. Отбора има точно две загуби от началото на кампанията, а във всеки един от останалите осем кръга до момента спечелиха трите точки. През уикенда „вълците“ се поздравиха с трети пореден успех в калчото над Болоня с 1-0. Впечатление прави ниската резултатност на този отбор, като последните три мача бяха спечелени от тях с идентичен резултат от по 1-0. Докато нападението може би не е така ефективно, но в същото време работи, то защитата е на изключително ниво, като основни заслуги затова има най-вече Еузебио Ди Франческо. Челси са първият отбор сред последните седем противника на Рома, който успя да им вкара гол!

Челси позагубиха битката в Премиершип и изостават от първото място вече с 9 точки, но пък в същото време само 4 пунтка ги делят от втория Манчестър Юнайтед, което до известна степен е успокоително за Конте. Липсата на Н’Голо Канте е доста осезаема в клуба и отбора започна често да допуска голове, но пък и без него „сините“ успяха да спечелят последните си два мача.

Днес гостите напълно ще се задоволят с равенство, но то ще е трудно постижим резултат без Канте, който макар и да се съобщава, че е възстановен, едва ли ще се рискува с участието му като титуляр. В кадрови план Конте няма много проблеми, като към липсата на французина ще добавим само контузения Виктор Моузес. В същото време Еузебио Ди Франческо ще приеме английския си съперник без услугите на контузените Емерсон Палмиери, Рик Карсдорп и Костас Манолас, като реално само липсата на последния от тях може да се усети в играта на „вълците“.

Букмейкърите учудващо предлагат добър коефициент за опцията Над 2,5 гола при развоя на събитията в предходния мач, която няма как да не изпозлваме в този мач!

Прогноза: Над 2,5 гола @ 1.80 Efbet (+100 лв. бонус)