5.6 C
Ню Йорк
петък, април 26, 2024

Buy now

efbet с нов двойно по-голям бонус за спорт

Саутхямптън – Манчестър Сити, прогноза (01.05)

Саутяхмптън посреща Манчестър Сити в среща от 36-ия кръг на английската Висша лига. Двубоят ще се проведе в неделя, 1 май, от 18:30 часа на стадион „Сейнт Мери“.

„Светците“ все още са в битката за място в Лига Европа, докато „гражданите“ ще се стремят да запазят третата си позиция в подреждането, така че ни очаква много оспорван двубой в неделния следобед.

Тимът на Роналд Куман се намира на 8-о място в таблицата с актив от 54 точки, с две по-малко от шестия Уест Хям. Саутхямптън се нуждае единствено от победа в предстоящия мач, ако иска да завърши сезона в Топ 6. В миналия кръг „светците“ надвиха очаквано аутсайдера Астън Вила с 4:2 като гост, с което продължиха добрата си серия във Висшата лига като в последните си седем мача имат само една загуба – от лидера Лестър.

Румънският централен защитник Флорин Гардос се възстанови от контузията си и дори игра за отбора до 21 години, но е малко вероятно Роналд Куман да го използва до края на сезона. Холандският специалист няма други отсъстващи в състава си и ще разчита на най-доброто, надявайки се Грациано Пеле, Садио Мане или Душан Тадич да поведат тима към успех в това тежко домакинство.

Манчестър Сити се отправя към Саутхямптън с мисли за полуфиналния реванш на „Бернабеу“ срещу Реал Мадрид идната седмица, но също така ще се опита да запише икономичен успех, за да остане в Топ 3 на Висшата лига.

„Гражданите“ са с равен брой точки с четвъртия Арсенал, така че всяка тяхна грешка може да бъде наказана от „артилеристите“.

Мениджърът на тима Мануел Пелегрини потвърди, че плеймейкърът Давид Силва ще пропусне между две и три седмици заради контузия, което автоматично го вади за гостуването на „Сейнт Мери“. Яя Туре се върна към нормалния тренировъчен процес в петък, но е малко вероятно да се рискува състоянието му като се има и предвид предстоящия мач с Реал Мадрид в сряда.

Манчестър Сити вече спечелиха трофей през сезон 2015/2016, след като надиграха Ливърпул в финала за Купата на Лигата. „Небесносините“ се справят добре и в Шампионска лига, достигайки за първи път в своята история до полуфиналите, но те ще искат да играят в груповата фаза и през следващия сезон, поради което се нуждаят от позитивен резултат в този мач.

Предстоящият им съперник Саутхемптън обаче също се бори за място в европейските клубни турнири и двата отбора ще излязат за победа в сблъсъка в неделя, така че е напълно вероятно да видим попадения в двете врати.

Прогноза: И двата отбора да отбележат гол

efbet с нов и още по-голям бонус за нови играчиspot_img
- Реклама -

Последни публикации