Тотнъм – Арсенал 10.02.2018

Тотнъм – Арсенал: първия двубой от 27-мия кръг на Висшата Лига изправя един срещу друг Тотнъм и Арсенал. Отборите са преки конкуренти в таблицата, като гостите изостават с 4 точки от Тотнъм. Срещата е в събота, 10 февруари, от 14:30 часа наше време.

Тотнъм си подсигуриха място в следващия кръг на Фа Къп след успех над Нюпорт и сега е време да се концентрират в поредния кръг от Премиер лийг, където приемат у дома Арсенал. Отбора няма загуба в последните 8 кръга на шампионата, което им отрежда пета позиция във временното класиране. Срещу Арсенал играят успешно у дома и нямат загуба от „топчийте“ в последните три мача, спечелвайки два от тях.

Арсенал надиграха Тотнъм в първата половина на първенството с 2-0 на Емирейтс, но като гости продължават да изпитват трудности както срещу „шпорите“, така и при цялосното им представяне от началото на кампанията, след като записаха само три победи далеч от дома. Само веднъж спечелиха момчетата на Венгер при последните им осем визити, което оставя под въпрос спечелването на точки в предстоящия кръг.

Маурисио Почетино ще има на разположение Лукаш Моура, който пропусна победата над Нюпорт през седмицата, с което мениджъра ще има на разположение абсолютно целия си наличен състав.

Петър Чех и Начо Монреал не играха при победата над Евертън миналата седмица, но и двамата са тренирали наравно с останалите футболисти, което означава, че по-всяка вероятност ще намерят място сред стартовите единадесет. Дани Уелбек също е на линия, но Венгер може и да го задържи и да заложи на същата постройка, с която победиха „карамелите“. Санти Касорла остава единственият контузен.

Статистиката показва следното: последните пет срещи на Арсенал от лигата завършиха с резултат над 2,5 гола, като в два от тях „топчийте“ вкараха над 3,5 гола. Тотнъм няма загуба в последните осем кръга на Висшата Лига, като успяха да спечелят през първото полувреме и крайния резултат в пет от последните шест кръга.

Прогноза, коефициенти и препоръчителен залог