13.2 C
Ню Йорк
сряда, април 24, 2024

Buy now

efbet с нов двойно по-голям бонус за спорт

Челси – Манчестър Сити, прогноза

Челси няма какво да губят в предстоящото им домакинство с Манчестър Сити в събота.

Челси се изправя срещу Манчестър Сити в двубой от 34-ия кръг на английската Висша лига. Срещата е на 15 април, събота, от 19:30 часа на „Стамфорд Бридж“ в Лоднон.

„Сините“ са на 10-а позиция във временното класиране с актив от 44 точки, с девет по-малко от петия Манчестър Юнайтед. Челси все още има минимален шанс за класиране в Лига Европа, но за тази цел ще трябва да направи силен край на сезона. В миналия кръг Суонзи сложи край на серията от петнадесет мача без загуба на лондончани във Висшата лига, след като ги победи с 1:0 на „Либърти Стейдиъм“. Гуус Хидинк заяви, че иска отборът му да спечели възможно най-много срещи в остатъка сезона и при всяка възможност ще иска да се върне към победния път срещу „гражданите“, които бяха разгромени с 1:5 при последната си визита на „Стамфорд Бридж“.

В предстоящия мач Гуус Хидинк ще бъде без Неманя Матич, Джон Тери, Гари Кейхил, Еден Азар, Лоик Реми и Курт Зума, които са контузени. Диего Коста обаче се завръща след като изтърпя наказанието си от три мача и се очаква да води атаката на тима. Гуус вероятно ще даде шанс на младите играчи като Бертран Траоре, Кенеди, Миазгa и Лофтъс Чийк, които се нуждаят от игрово време да разгърнат пълния си потенциал.

Манчестър Сити са на 4-а позиция с актив от 57 точки, с две по-малко от третия Арсенал. „Гражданите“ имат преднина от четири точки пред Манчестър Юнайтед и пет пред Уест Хям, така че ще търсят победата в Лондон, за да запазят добрия си аванс пред конкурентите за място в Шампионска лига.

В средата на седмицата Сити победи Пари Сен Жермен с 1:0 в четвъртфинала реванш в Шампионска лига и Мануел Пелегрини стана първият мениджър в историята на клуба, който класира отбора на полуфиналите в най-комерсиалният европейски клубен турнир. В герой за тима се превърна Кевин де Бройне, който вкара единственото попадение в мача.  Възстановяването на белгийския национал върна добрата форма на Манчестър Сити. Те регистрираха три победи в последните си четири мача и ще се стремят да продължат с доброто си представяне срещу Челси.

На „Стамфорд Бридж“ Пелегрини няма да може да разчита единствено на контузения Рахим Стърлинг. Капитанът на тима Венсан Компани трябва да бъде в състояние да играе срещу „сините“, тъй като той се възстанови от травмата си.

Въпреки, че гостите от Манчестър са фаворити в този сблъсък предвид сегашната им форма, Челси може да изненада възпитаниците на Мануел Пелегрини, тъй като те няма какво да губят. Поради тази причина очаквам да видим открит футбол от двата отбора и три или повече попадения в предстоящия мач.

Прогноза: Над 2.5 гола @ 1,90 коефициент

efbet с нов и още по-голям бонус за нови играчиspot_img
- Реклама -

Последни публикации