Ювентус – Атлетико Мадрид, реванш 12 март 2019

Ювентус има почти непосилна задача да продължи в Шампионска лига, след като отстъпи с 2:0 от Атлетико Мадрид в първия мач. Шансовете на „Бианконерите“ обаче остават отворени до последния съдийски сигнал имайки предвид факта, че Юве загубиха точки само в три мача у дома във всички турнири тази кампания.

Атлетико Мадрид определено са колебливи далеч от дома през настоящия сезон, спечелвайки само седем мача във всички турнири. За сметка на това отбранителната линия на „дюшекчийте“ работи отлично и ще направи задачата на домакините изключително трудна.

Ювентус определено трябва да отбележат гол още през първата половина на срещата, но Симеоне и компания са добре подготвени за подобен сценарий.

Да видим какво се случва в двата лагера …

Алекс Сандро е наказан за домакините, след като защитника си издейства трети жълт картон в Мадрид, а полузащитника Блез Матюиди е само на един картон разстояние да пропусне евентуален четвърт-финал. Леонардо Бонучи и Пауло Дибала получиха почивка пропускайки двубоя срещу Удинезе през уикенда, а Жоао Кансело и Миралем Пянич бяха наказани и също почиваха. Емре Джан се надява да получи титулярно място в средата на терена. С контузии са Сами Кедира, Хуан Куадрадо и Дъглас Коста.

В състава на Атлетико Мадрид наказани за реванша са Диего Коста и Томас Партей.  Фелипе Луис и Лукас Ернандес са с контузии, което ще усложни доста задачата на Симеоне с техни заместници вляво. Алваро Мората се завръща, а в игра е вероятно да видим и младока Андре Солано.

Атлетико Мадрид запазиха суха мрежата си в последните четири мача от Шампионска лига, и в три от последните си сблъсъци срещу Ювентус също не допуснаха гол. „Дюшекчийте“ имат само една загуба от последните единадесет мача в Шампионска лига, но вторник вечер ще загубят с минимална разлика!