Анди Мъри – Новак Джокович (14.10.2012)

Анди МъриФиналистите на тазгодишния турнир от Мастърс серията в Шанхай ще премерят сили тази неделя от 12:30 часа. Това са Анди Мъри и Новак Джокович.

Анди Мъри започна да играе изключително силен тенис, като доказателство за това е днешния му мач, в който надигра Роджър Федерер и разби прогнозите за това, че Роджър ще е на финал с Джокович. Анди Мъри има опит тук на Мастър сериите, като вече има зад гърба си цели две титли. Предстоящия финал пък срещу Джокович ще е финал номер три поред за англичанина. Роджър Федерер бе отстранен след 6-4, 6-4 без особени затруднения и сега титлата е доста близко до Мъри. Предните съперници до финала също бяха лесно надиграни: на осминафиналите съперник бе Александър Дългополов, на четвъртфиналите Радек Степанек.

Новак Джокович също нямаше проблеми на полуфинала, където срещна опитния Томас Бердих и го надигра след 6-3, 6-4. Това беше напълно очаквано, а и мачовете между тях двамата са в полза 10 към 1 за Новак. Не такава е обаче статистиката между Новак и Мъри. Двамата са доста равностойни съперници и статистиката при тях е осем победи за Джокович, срещу 7 в полза на Анди Мъри. През 2012 година двамата състезатели точно пет пъти, като Новак Джокович записа две – срещу три победи за Анди Мъри. Последния мач на двамата бе отново на финал, този от УС Оупън, който беше първия спечелен турнир от този тип за англичанина.

Анди Мъри отново не е фаворит, като бе и в предния мач, но шансовете му не са малки. Все пак Джокович няма да го остави да го надиграе за втори пореден път на финал и моята прогноза е победа за Новак при 1,57 коефициент в Efbet! Срещата ще се излъчва на живо в Efbet!