Ботев Пловдив – Бейтар Йерусалим
Лига Европа – Втори квалификационен кръг
Начало: четвъртък, 20 юли 2017 г., 20:30 часа

Ботев Пловдив измъкна добър турнирен резултат при визитата си на Бейтар преди седмица. В Израел, канарчетата стигнаха до равенство – 1:1, което ги прави лек фаворит за класиране напред в Лига Европа. Ако успеят да продължат, момчетата на Николай Митов ще срещнат Маритимо в следващия кръг.

Неприятното за Ботев в тази среща е че няма да може да използва пълния капацитет на стадион Лазур в Бургас. 4 блока от сектор В на стадиона ще бъдат затворени, което означава че на съоръжението може да има максимум 10 хиляди зрители. Интересът към срещата е голям, като на Лазур се очакват поне 1000 фенове на гостите от Бейтар.

Ботев стартира първенството през уикенда с поражение 1:0 от Пирин. Канарчетата спестиха малко сили за предстоящия мач с Бейтар и допуснаха неприятна загуба. Лъчезар Балтанов поднови тренировки и ще се завърне в състава на Николай Киров. Тони Тасев, който бе титуляр срещу Пирин ще седне на пейката за сметка на Крум Стоянов.

Бейтар показа високо самочувствие в първата среща и изглежда подцени Ботев. Израелците ще трябва да търсят победата на Лазур за да се класират напред. При предишното си гостуване в турнира, Бейтар надигра с 3:0 Вашаш Будапеща и сега отново мечтае за подобен резултат.

Ботев ще действа много прибрано в тази среща и ще разчита на контраатаки. Канарчетата ще заложат на бързите Тодор Неделев и Омар Косоко в предни позиции, които трябва да класират отбора напред. Затворената игра на Ботев предвещава ниска резултатност в тази среща.