След загубата от Чехия с 2:1, България е домакин на Косово в среща от 4-тия кръг на квалификациите за Европейското първенстов по футбол 2020. С играта си срещу Чехия „трикольорите“ показаха, че положението не е толкова трагично и е време за победа, с която не можем да се поздравим вече шест поредни мача във всички турнири.

Селекционера Балъков избра доста интересен състав за визитата на Чехия, давайки шанс за изява на много нови играчи, но като че ли всичките играха далеч под възможностите си, с изключение на нападателя Исмаил Иса, който успя да се разпише във вратата на чехите.

Междувременно Косово спечели точка при гостуването си на Черна гора, с което отбора продължава серията си от 13 мача без загуба. Косово дори изпуснаха победата, при положение, че Черна Гора играха с много „шарен“ състав. След това реми, Косово остава на трета позиция в групата, плътно зад Чехия, a България и Черна гора заемат последните две места, но с равен брой точки.

България има страхотен шанс да щурмува второто място в групата, но това ще се случи само при добро стечение на обстоятелствата в София. Лошата новина за Балъков, е че Косово притежава доста добри футболисти, които нямат намерение да се задоволят с още едно равенство.

Без Георги Костадинов и Ивайло Чочев, „трикольорите“ ще имат същите проблеми, както и при двубоя март месец, когато Косово значително ни надиграха и превъзхождаха по-целия терен.

Опцията и Двата отбора да отбележат Гол – ДА е  най-добрата възможност за залог на този мач, а коефициента за това обстоятелство е 2.00 в efbet! Ако все още нямате сметка в букмейкъра, направете си бърза регистрация в ефбет и се възползвайте от 200 лева кеш бонус!

FT: 2-3 (печели)