тенис прогнози за днес1. Жоао Соуса – Вашек Поспишил (прогноза: 1 (+1.5 сета АХ) @ 1.80): Много сериозни са коефициентите на букитата за победа на Жоао Соуса в този мач от турнира в Оуклънд. Той е много по-напред в световната ранглиста като към този момент заема 59-то място, докато неговият съперник е 148-и. Това, което води до тези толкова големи коефициенти за победа на Соуса се обгръща изцяло с казаното в следващите две-три изречения. Той имаше травма, която го извади от игра за заключителния период от миналата година, като последният му мач и към момента беше на турнира в Бощад от края на октомври.

Другото е, че турнирът в Оуклънд се провежда на твърди кортове, а те определено са по-приятни за играта на Поспишил. На тях канадецът се чувства най-добре от всички възможни настилки и следва това да му даде известно преимущество. Поради този си чувствително по-слаб ранкинг се наложи той да стартира рано-рано от квалификациите като вече изигра два двубоя, всеки от които срещу съперници извън Топ 1000. И те не минаха без характерните пропадания за определени периоди от играта му, а такива срещу съперник като Соуса просто ще бъдат оползотворени. Португалецът ще е много равностоен и ще спечели този АХ, за което можете да залагате на топ коефициенти в бет365.

2. Давидович-Фокина – Кайл Едмънд (прогноза: 1 (+1.5 сета АХ) @ 1.75): Прогноза, която по своя знак е абсолютно същата с горната, но по развитие и по качества на участващите тенисисти в самия мач, ще е коренно различна. Давидович-Фокина изпрати най-силния сезон в кариерата си до този миг като се изкачи на 85-то място в световната ранглиста и игра на финалния за годината юношески Мастърс.

Там той направи някои много добри игри и това, че записа 3 поражения в 3-те си изиграни двубоя, напълно е огледално на това, за което казахме в прогнозата за Пабло Куевас срещу Рейли Опелка отпреди няколко дни. Куевас беше в същата серия от 3 поредни загуби на ATP Cup, но в по-голямата част от тях той играеше много добър тенис, просто известен малшанс му попречи да е на печелившата страна.

Фокина откри годината с участие в Доха където спечели срещу Магер и загуби от Имер. И Едмънд беше част от същия турнир като още в първия кръг отстъпи на сърбина Филип Краинович в 3 сета. И Давидович-Фокина, и Едмънд са такива тенисисти, които разчитат страшно много на своя форхенд и на атакуващата игра, така че много трудно, макар да е по-напред в подреждането, Едмънд ще стигне до установяването на превъзходство. Фокина ще е готов за поднасянето на нова голяма изненада.

3. Раду Албот – Марко Чекинато (прогноза: над 21.5 гейма @ 1.90): Молдовската първа ракета – Раду Албот, която видяхме и срещу Григор Димитров в челен сблъсък, продължава сезона с участие на турнира в Оуклънд. Той е в потресаваща серия след като беше победен от Гофен, Димитров и Еванс на ATP Cup, като единственият случай, в който наруши това статукво беше при играта на двойки срещу българите.

Това определено не му помага, тъй като става на въпрос за коренно различен тенис. Албот завърши и миналата година потресаващо – с редица отпадания още в първите кръгове на на-различни турнири. Имаше ли друг съперник в идния сблъсък, той щеше да има много повече затруднения. Марко Чекинато играе отчайващо на твърди кортове, а точно на такива се провежда и този турнир, което е напълно нормално за тази част от годината. Все пак италианецът най-накрая ще демонстрира нещо по-добро от играта си и поне ще направи мача интригуващ за зрителите.

Неговият бекхенд ще е това, което ще му позволи да поеме контрол върху голяма част от разиграванията срещу Албот, който играе изцяло от основната линия. Чекинато също така ще използва по много умел начин и усета си към късата топка.

winbet бонус бокс