Футболни прогнози права колонка за днес – 08 май 2017

АЕЛ – Анортозис
Прогноза: 1 @ 1.67

АЕЛ Лимасол има още малко какво да направи преди кампанията окончателно да завърши, за да си подпечата четвъртото място. То би отворило излаз на тима на международната сцена, тъй като води до участие в квалификациите на Лига Европа, където вече ще дойдат по-големите затруднения. За АЕЛ обаче на дневен ред стои задържането на въпросното място понеже авансът спрямо 5-ия – Омония е само два пункта, а Анортозис е във възход и като нищо би могъл да спре своя домакин. И без това АЕЛ е на километри от оптималното си състояние, като няма победа вече точно един месец. Най-накрая провалите ще намерят края си и домакините ще се докоснат до мечтаното класиране.

Лилестрьом – Одд
Прогноза: Гол/Гол @ 1.70

И двата тима са в голяма дупка от старта на кампанията. Тече 7-и кръг, а те така и не успяват и не успяват да внесат някаква константност в играта си, която да ги изкачи в горната половина на подреждането. Пълният комплект от точки тук би свършил точно тази работа за гостите, които бяха едно от откритията на предходната кампания, но за тяхно най-голямо нещастие, от началото на тази са под всякаква критика. Парадоксалното е, че точно те и предстоящите им съперници са с най-слабите офанзивни линии, които са довели до реализирането на само по 5 гола. Това е крайно негативно за търсене на много голове в задаващия се спор, но от друга страна всеки от предходните 4 между тях беше зрелищен до краен предел – г/г винаги беше в сила. Несполуките в завършването на нападенията ще бъдат преустановени точно в този кръг, като Лилестрьом и Одд ще пратят в крайно задоволство любителите на головете.

Астра – Стяуа
Прогноза: 2 @ 1.91

Много тежък и в същото време все толкова важен сблъсък за гостите от Стяуа. От година насам те бяха застигнати от немислими сътресения, които доведоха до различни способи за преодоляването им. Освен това беше извършено и преименуване на великия тим, като в официалните издания той вече се назовава като ФССБ. Трите поредни кръга без победа го свалиха от върха на първо време, а впоследствие и го отдалечиха на точно три пункта от него. Виторул и Динамо го задминаха и по този начин възелът около бъдещия шампион е крайно затегнат. Астра е на последното място в тази група и пак ще капитулира, затвърждавайки се там, докато Стяуа ще погледне към завръщането си на първото място.