Футболни прогнози за Световното по футбол 2018

Унгария и Швейцария излизат един срещу друг в среща от квалификационна група „B“ за Световното първенство в Русия през 2018-та година. Двубоя ще се изиграе на 07.10.2016г. (петък) от 21:45 часа българско време на Групама Арена в Будапеща, а главен съдия на мача ще бъде Бьорн Куйперс от Холандия.

Унгария стартира с разочароващо равенство 0:0 при гостуването си на Фарьорски Острови. След доброто си представяне на Евро 2016 през лятото маджарите имат за цел да стигнат и до финалите в Русия след две години, с оглед на което ще търсят победа срещу Швейцария. След отказването на ветерана Габор Кирай на вратата на Унгария ще бъде Петер Гулаши. Треньора на маджарите – Бернд Щорк няма сериозни кадрови проблеми преди срещата. Балаш Джуджак ще продължи да носи капитанската лента на Унгария въпреки присъствието в състава на ветерана Золтан Гера. Единствения футболист на маджарите, който очаква дебют в тази среща е Ищван Боднар.

Швейцария стартира квалификациите с престижен успех с 2:0 у дома срещу еврошампиона Португалия. Това дава сериозни шансове на кръстоносците да се борят за първото място в групата, а гостуването в Будапеща е много важна стъпка към тази цел. Владимир Петкович ще заложи на всичко най-добро с което разполага. Големия проблем пред сръбския специалист е отсъствието на Гранит Джака. Халфа на Арсенал няма да играе срещу Унгария тъй като бе изгонен срещу Португалия и сега ще изтърпи наказанието си от една среща. Стефан Лихтщайнер ще продължи да носи капитанската лента на Швейцария въпреки, че през този сезон е предимно резерва в клубния си тим Ювентус. В атака кръстоносците ще разчита на Джердан Шакири и младата звезда на местния футбол – Бреел Емболо.

Швейцария разполага с много класни футболисти и не случайно е фаворит в тази среща. Смятаме обаче, че с повечко ентусиазъм и с помощта на публиката в Будапеща, домакините от Унгария няма да се дадат лесно на своя съперник и ще спечелят поне точка от този двубой.

 Прогноза Унгария – Швейцария Унгария или равен @ 1.61 коефициент Efbet