Пирин амбицирани да спечелят срещу Монтана

Отборите на Пирин (Благоевград) и Монтана играят днес от 20:00 часа в среща от VIII-мия кръг на А група. Двата отбора се познават добре от миналия сезон, когато се състезаваха в Б група и успяха да си спечелят право на участие в елита, след като завършиха съответно на 1-во и 2-ро място.

За разлика от Монтана, Пирин все още нямат победа в първенството и днес ще са повече от амбицирани да спечелят трите точки от Монтана. Успеха на „орлетата“ се оценява с 2.30 коефициент, докато за успеха на Монтана се предлага коефициент от над 3.00.

Пирин успяха да спечелят само две точки от настоящата кампания, след равенства с Черно Море на старта на сезона и с Левски в изминалия кръг.

Срещу Монтана, Пирин остават без услугите на защитника Богомил Дяков и Александър Башлиев. Старши треньора Неделчо Матушев ще вкара в игра новото попълнение Янко Сандански.

Монтана заема осмо място в таблицата с осем спечелени точки. Отбора записа добра победа в изминалия 7-ми кръг, след като надигра с 2-0 Локомотив Пловдив. Като гости Монтана са един от най-слабите тимове, със спечелена само една точка. Все пак Монтана не са за подценяване, тъй като наличния състав се обиграва вече цели две години, и вместо да продават, те надграждат тима с точните футболисти.

Старши треньора Ферарио Спасов няма да има на разположение лекуващите различни болежки – Матей Поплатник, Балджийски и Александър Киров, но пък Христофор Хубчев е възстановен и ще може да вземе участие.

Време е вече Пирин да започне да бележи и да спечелят първата си победа в сезона. Монтана е добър отбор, но далеч от дома имат своите слабости, които амбицираните домакини ще използват.

Прогноза Пирин – Монтана: 1 @ 2,30 коефициент