Как се залага на голове – Под/Над 2.5 и алтернативи

Залозите за голове с Под/Над са доста популярни

Опцията за залог на Под/Над се базира на обстоятелството колко гола ще бъдат отбелязани в дадена среща. Най-разпространен сред букмейкърите е опцията за залог на под 2.5 гола и на над 2.5 гола. При този вид залог шанса за печалба е 50 на 50, тъй като няма трети вариант за изход. При варианта под 2.5 гола залога е печеливш когато няма допуснат нито един гол в срещата или са вкарани най-много 2 гола, а при другата опция над 2.5 гола залога е печеливш когато са отбелязани три или повече гола. При залозите за Над и Под 2.5 гола не важат дадените продължения (става въпрос за двете 15 минутни продължения, не за допълнителните  минути дадени от съдията след изтичането на 90 минути) както и не важат отбелязаните голове при дузпите след продължения. Ето и нагледно как изглежда таблицата със залози за под и над 2.5 гола:

Как се залага на под и над 2.5 гола

Освен изброените възможности за залози на над и под 2.5 гола, повечето големи букмейкъри предлагат и алтернативен залог за голове, например Под/Над 1.5 гола, или Под/Над 3.5 гола и т.н. При всички варианти, като дори и при Под/Над 5.5 гола шансовете за печалба, респективно загуба са 50%.

Освен тази опция, при която шанса е 50/50, се предлага вариант за залог например за Над 3.0 гола. Тук вече опциите са три, като можете да срещнете предложение за Над 1, 2, 3 или 4 гола, както и обратния вариант за Под 1, 2, 3 или 4 гола и повече. В този случай, например при залог Над 3.0 гола, играч ще спечели когато в срещата са отбелязани 4 или повече гола, ще загуби ако в тази среща са отбелязани един или два гола и забележете, при отбелязани точно 3 гола, букмейкъра ще върне залога. Това важи за всякакъв вид брой голове цяло число.

Оувър/Ъндър за полувремето

Опцията със залози за Под/Над голове започна масово да се предлага и за полувремето. Опциите са изключително богати, можете да залагате за Над 0,5 гола на полувремето до Над 5,5 и повече гола. Професионалистите в бранша наблягат на този залог, но търсят най-вече голове през второто полувреме. Обширна статистика как се развиват мачовете има в интернет и в нашия супер бърз лайвскор, което ще направи вашия залог много лесно изпълним и печеливш. Ако още не сте залагали на голове, направете го още сега!