Среща: Англия – Дания
Турнир: Приятелски мач/контрола

Начало: 05 март 2014г., 22:00 часа
Лондон, стадион „Уембли“

Само няколко месеца преди дългоочакваното Световно първенство по футбол в Бразилия, селекционерите на националните отбори по футбол ще имат възможността да опитат последни тактики прди решаващите мачове от Мондиала. Англия със сигурност ще е един от претендентите за спечелване на големия приз, тъй като от дълго време, на подобни турнири отбора не успява да постигне нищо значително.

Бонуси за Добре Дошъл!
Само за нови играчи!

Водени от Рой Ходжсън, англичаните като че ли играят малко по-добър футбол. Специалиста има няколко свободни позиции, за които още не е избрал подходящите хора, но съвсем скоро ще бъдат изпратени покани. Най-вероятно, с оглед тактиката на Рой, ще бъдат избрани млади лица, който имат нужната енергия и най-вече хъс за победа, хъс, който е значително по-голям от „старите кучета“. Малко стряскащо за обикновения англичанин, но сред националите ще видим имена като Люк Шоу, Стърлинг, Андрос Таунсенд, Рос Баркли и утвърдилия се напоследък Дани Стъридж.

Срещу Дания, Англия ще подходи с няколко интересни хода, избирайки резервни играчи на позицията централен бранител, тъй като Джоунс и Ягиелка са контузени. Отляво пък няма да може да играе Кайл Уокър, който е под медицински надзор.

За Дания можем да кажем, само че играта им също бележи положителен възход. Мортен Олсен успя да направи стабилен отбор и също ще може да направи няколко опита в тази схватка, като ще се заложи на предимно млади и по неопитни играчи. Като цяло в „червения динамит“ няма кой знае какви проблеми, освен една, две контузии, но като цяло отбора си е на линия.

Очакванията са Дания да загуби този мач, но да го загуби не защото са слаб играч, а защото гостуват на острова и титулярния състав ще е в голямата си част изграден от някой по-неопитни играчи. От друга страна, Рой Ходжсън също ще експериментира за Англия, затова истината е, че двата отбора ще са сравнително равностойни. Дания нямаха късмета да отидат на Мондиал, но пък трябва да са горди, че успяха да завършат на второ място в групата в която играхме и ние, точно след Италия. Дания могат да се затворят и да не допуснат гол или поне голове, но в този мач и двата отбора ще играят с отворени гърди, затова най-добрия ход е избор на голове в срещата и на второ място победата на домакините  Англия!

Прогноза: Англия – Дания 2:1