Прогноза: Ботев Пловдив – Левски

Намиращия се на осма позиция Ботев Пловдив ще има тежко препятствие в 19-тия кръг от родната „А“ група, където ще трябва да премери сили с отбора на Левски. Момчетата на Николай Костов имаха тежка програма, която продължава и сега, като влизат в този кръг след две последователни загуби съответно от Литекс и Лудогорец.

В кадрови план домакините ще играят без двама от ключовите си играчи в лицето на Даниел Златков и Лазар Марин. И двамата футболисти не са взели участие в последната тренировка на тима, което означава, че вероятността да пропуснат срещата е голяма. Контузен остава и Наско Милев, които също пропуска срещата. Все пак има и добри новини за Костов, свързани със завръщането в игра на Нико Варела, Даниел Генов и Кристиян Димитров.

Левски от друга страна ще трябва да търси задължително трите точки, за да запази първата позиция, която в момента делят с отбора на Лудогорец. Това обаче може да се окаже трудна задача, тъй като момчетата на Стойчо Стоев не успяват вече в две поредни гостувания да спечелят дори и точка. Изненадващо Пирин го победи с 1-0, а в последния кръг „сините“ допуснаха загуба със същия резултат от Берое.

По последна информация трайно контузен остава нападателя Умар Диаби, който ще бъде заменен от Илия Димитров, като това е единствения проблемен футболист в лагера на Левски.

Последната среща между двата отбора завърши с победа за Левски на „Герена“, а последният двубой в Пловдив не успя да излъчи победител. За днес букмейкърите очакват гостите да спечелят срещата, като е определен коефициент от 1.80 за тяхната победа, докато за домакините се приемат залози при коефициент над 4.00.

Двубоя се очаква с голям интерес и почти не са останали билети за срещата. За главен рефер на срещата е определен Мартин Стоименов.

Левски със сигурност не са големия фаворит в срещата, но с малко късмет ще успеят да спечелят мача.

Прогноза Ботев Пловдив – Левски: 2 @ 1,80 коефициент

Начало: 05 декември 2015г., 14:00 часа