Прогнози от Франция, Лига 1
Сент Етиен приема Монако на 28 септември от 21:45 часа • гледай на живо •

Кампанията за Монако се превръща в трагична, след като отбора попадна в дъното на таблицата, сред застрашените от изпадане тимове. Гостите успяха да спечелят само веднъж в изминалите седем кръга, а в последния кръг отбора допусна пореден провал – у дома срещу Анже. В същото време Сент Етиен допусна загуба единствено от ПСЖ до момента, като успя да се подреди в челната шестрока, само с точка по-малко от втория Лион.

„Светците“ не успяха да се класират за участие в Лига Европа на косъм, но тази година намеренията им са да постигнат това без напрежение. У дома Сент Етиен все още нямат загуба, а за предстоящото домакинство ръководения от Жан-Луи Гасе тим няма никакви проблеми.

Сент Етиен с/у Монако

Кризата в Монако ще даде отражение и в този мач, но от друга страна отбора е време да започне да печели. Гостите имат известни кадрови проблеми, свързани с контузиите на Стефан Йоветич и Лопес, но реално имат достатъчно класни футболисти, които да се справят с отбраната на Сент Етиен. „Монегаските“ са под напрежение, но може би именно то ще изиграе ролята на буфер, след които резултатите да започнат да излизат. Монако печели 21 пъти в единоборставата срещу Сент Етиен, записвайки 17 загуби от последните 56 мача.

Прогноза: