Спартак Москва се поздравиха с три поредни успеха в първенството, което ги изпрати в Топ 3. Столичани надвиха в линия ЦСКА Москва, Ахмат и Криля, но ще им трябват още подобни резултати за да запазят добрата си моментна позиция. Заедно със Спартак Москва цели 4 отбора се борят за второто място с натрупан актив от 14 точки, а още два отбора изостават само с точка от тях. Лидер в таблицата е Ростов с пет победи, две равенства и само една загуба до момента. Спартак Москва играе най-уверено у дома, което ясно личи както от резултатите от началото на сезона, така и от представянето им през последните месеци на изминалата кампания.

Шампионите засега губят битката за защита на титлата, но имат достатъчно време да преодолеят необходимия пасив. Зенит изпусна да е на върха с Ростов след като изненадващо отстъпи като гост на ФК Уфа в последния кръг, а в неделя им предстой още една тежка визита. Зенит записаха последната си победа тук през 2012 година, а в последните пет мача успяха да извадят равен само в три от тях.

Опцията Гол/Гол в резултатите между тези два отбора бе налице в 8 от последните 10 мача, което смятаме, че ще се случи и в предстоящия сблъсък!

Прогноза: Гол/Гол @ 1.75 коефициент