В най – интересната среща от втория кръг в квалификационна група А за класиране на европейските финали във Франция 2016 Турция излиза срещу Чехия. Двубоят помежду им започва в 21:45ч. в петък вечер (10.10.2014г). Мачът е от изключително значение и за двата отбора, тъй като те са смятани за основни претенденти за втората позиция в тази група. Безспорният фаворит за първото място е тима на Холандия, а останалите отбори са: Латвия, Исландия и аутсайдера Казахстан. Турция и Чехия са играли 7 пъти помежду си. Като чехите имат четири победи, едно равенство при две победи за турците.

Winbet игра за Евро 2020

Турция стартираха с унизителна загуба като гост с 3:0 срещу Исландия в предния кръг от квалификациите. Треньорът Фатих Терим е изправен до стената и при един нов провал срещу чехите, може и да бъде уволнен от поста си. Той ще заложи на най- силното си оръжие – полузащитата, където личат имената на: Емре Белозоглу, Хакан Чаланхолу, Хамит Алтинтоп и Арда Туран, а в нападение ще бъде острието на Галатасарай Бюрак Йълмъз. Защитника Юмер Топрак е наказан и пропуска двубоя.

Чехия започна този квалификационен цикъл повече от добре след като в първия кръг беше победен фаворита в групата Холандия с 2:1 у дома. Настроението след този успех е приповдигнато. Но всички в тима  знаят, че основния им конкурент за класиране е тима на Турция. От групата за двубоя отпадат: Томас Хубшман, Пьотър Ярешек и Томас Хорава.

Много важен мач и за двата състава, който ще премине в тактическо надлъгване. Прогнозата ми е, че двубоя ще завърши наравно, като това далеч повече устройва тима на Чехия.

Гледай Турция – Чехия на живо ТУК!

Прогноза Турция – Чехия Х

Сигурност: 6/10

Коефициент:  3,30 в Efbet.com

 

Последни директни срещи:

Турция – Чехия 0:2

Турция – Чехия 2:1

Турция – Чехия 3:2

Турция – Чехия 2:2

Чехия – Турция 4:0