Акумулатор залог за днес, петък, 19 окт 2018

Тенис прогнози, залози и анализиПрава колонка залог за днес – 5.20 коефициент Bet365: Белинда Бенчич – Даяна Йестремска (2 @ 1.90 коефициент, Гаел Монфис – Вашек Поспишил ( 1 @ 1.61 коефициент) и Хьон Чун – Фабио Фонини (1 @ 1.70 коефициент)


Белинда Бенчич – Даяна Йестремска

Белинда Бенчич, която се появи много рано на голямата сцена, имаше големи затруднения през последните години. Няколко травми попречиха на това да стигне до много по-големи постижения, но въпреки това понастоящем тя е в добро състояние. Турнирът в Люксембург се превръща в скъпоценен за нея след като тръгна рано-рано от квалификациите, отстрани цели три съпернички по пътя си към основната схема, а вече е на полуфинал. Отвсякъде погледнато това и гарантира една много сериозна сума от наградния фонд, а също така и цели 110 точки за световната ранглиста. След прекараните страшно много игрови минути по кортовете в Люксембург Бенчич няма да демонстрира най-доброто от възможностите си, а това ще е една много добра възможност за Йестремска да продължи възхода си. Чудото на женския тенис – точно така беше определена тя в редица световни медии след като в рамките на един много кратък период направи истински фурор. Едва 18-годишна украинската тенисистка спечели турнира в Хонконг преди седмица, а походът и продължи и в Люксембург където се справи последователно с Лепченко, Мугуруса и Гаспарян, като не даде и сет на която и да било от изброените. Това е нещо наистина феноменално и ако продължи по същия начин, в най-скоро време тя ще попадне сред най-добрите в света. Със спечелените точки от миналата седмица и досегашните минимум 110 следва тя да се изкачи до 61-то място в световната ранглиста, а при продължаване на участието в турнира, като нищо още към края му за първи път ще се озове сред най-добрите 50 в света. Йестремска демонстрира забележителен тенис от дълго време насам и победите и понастоящем въобще не се изненадващи. Тя ще има сериозно превъзходство от основната линия и срещу Белинда Бенчич и играейки своята игра ще стигне до поредния много голям успех, продължавайки похода си към утвърждаването си на забележителна позиция в световната ранглиста.


Гаел Монфис – Вашек Поспишил

Коефициентите за победа на Гаел Монфис продължават да се повишават, което е малко изненадващо. Той е един от големите тенисисти в съвременния тенис, чиито срещи винаги са безкрайно интересни за наблюдаване. Когато е във върховото си състояние той е способен да задоволи изискванията дори на най-големите си критици. Все по-малко са тенисистите като него, но това е една друга тема. Той прибегна до един рядко срещан подход от силните тенисисти – да вземе участие в част от азиатските Чалънджъри, като спечели последния – този в Каохшун, Тайван. Продължи престоя си в същия край на земята, пренасяйки се в Китай, където претърпя редица разочарования във всеки от турнирите на АТП – Шънджън, Пекин и Шанхай, отпадайки в първия кръг. От средата на октомври Монфис се завърна в Европа и реши да вземе участие в Антверпен с което не сбърка. Завърна се към победите, справяйки се последователно с Бемелманс и Цонга и вече е на 1/4 финал където го чака Вашек Поспишил. Канадецът демонстрира много добри игри във всеки от последните турнири – включително тези, в които Монфис се сгромоляса. Той отстрани един съперник в Шънджън и по двама в Пекин и Шанхай, а до този момент в Антверпен покри обичайния си брой отстранени съперници в последно време – двама след като вече се справи с Леонардо Майер и Милош Раонич. Неговите съперници бяха чувствително по-силни от тези на Монфис, но това няма да изиграе никаква роля в директното съперничество. Още повече, че Поспишил няма нито една записана победа срещу предстоящия си опонент в изиграните 4 двубоя помежду им до този миг. Гаел Монфис ще излезе на корта, ще разгърне забележителния си арсенал от качества и ще продължи в правилната посока, за да стигне до така желаното подобряване на ранкинга си, което да го изпрати като поставен към Австралия в началото на следващата година.


Хьон Чун – Фабио Фонини

Най-зрелищната среща днес на АТП Стокхолм ще е още първата – между Хьон Чун и Фабио Фонини. Съществуват известни прилики между двамата изразяващи се изцяло в желанието им да разиграват от основната линия. И Чун, и Фонини са много силни в това отношение. Голямата разлика, която всъщност ще наклони везните много сериозно в полза на южнокорееца е свързана с настилката. При игра на клей, то едва ли Фонини щеше да има и минимални затруднения, но в зала той не е така силен. Точно преди година по същото време Чун направи истински фурор печелейки финалния Мастърс за младежи, който беше съпътстван и от няколко много интересни нововъведения (които на този етап все още не са част от мъжкия тенис). Чун е много силен в зала, а остатъкът от сезона ще е от гигантско значение за него, тъй като е на 27-о място в света и ще направи всичко по силите си, за да бъде сред поставените на Откритото първенство на Австралия в началото на следващата година. За това се нуждае от спечелването на един приличен точков актив, а надпреварата в Стокхолм е една блестяща възможност за него след като леко по леко се доближава до оптималното си състояние, а освен това и играе на любимата си настилка. В изминалите два кръга, в които взе участие, той нямаше никакви затруднения срещу Тейлър Фриц и Денис Кудла, като и срещу двамата американци спечели с по 2:0. Поради чувствително по-добрия си ранкинг Фонини взе участие само във втория кръг, където се наложи над Лукас Лацко в два сета. Играта в зала има своите специфики, които при всички положения са много близки до тези при игра на твърд корт (любимата настилка на Чун), докато това е и най-неприятната за Фонини. Всичко това ще въведе срещата в едно много предпочитано за Чун русло и той едва ли ще сбърка, а коефициентът от 1.70 за него е повече от добър.

Избери и от актуалните футболни прогнози за днес