Комбо от Висшата Лига днес – троен залог

Лестър – Кардиф

Най-хубавата прогноза за деня е точно за двубоя между „лисиците“ и „пойните птички“. Намиращи се на гребена на вълната, все още някъде в облаците след измъкнатите шест пункта от топ-съперниците в лигата през последните дни, момчетата на Пюел ще сюрпризират всички с това, че ще демонстрират и известно постоянство и ще направят същото си убедително представяне и срещу съперник от коренно различен характер, какъвто е Кардиф.

Дълго време нямащ нито една победа в елита, тимът воден от Уорнък, някак си си проправи път до напускането на опасната зона и въпреки това въобще няма как да е спокоен за оцеляването си. Същият новак е потресаващ в излизанията си от своя стадион и не се вижда по какъв начин може да поднесе каквато и да било изненада срещу Лестър. В миналия кръг беше истинско чудо това, че по някакъв начин уелсците измъканаха точка от визитата си на Кристъл Палас след като „орлите“ нанесоха около 30 удара към тяхната врата, правеха какви ли не пропуски, че даже удариха и греда. Подобен футболен шанс срещу Лестър няма да ги сполети и резонната прогноза ще излезе.

Прогноза: 1 @ 1.55


Тотнъм – Уулвс

„Шпорите“ на Почетино вървят много добре и въпреки това редица футболни анализатори все още не ги причисляват към отборите, борещи се за титлата. Това звучи някак си парадоксално при тази близост с лидерската позиция, но до голяма степен не е чак толкова грешно. Тотнъм ще започне да криволичи още в близките няколко свои съперничества и макар да има чувствително по-слаби съперници и все такива, които се намират извън най-добрите 5 в лигата, затрудненията ще са налични.

Първият подобен случай противно на каквато и да било обективна преценка, ще дойде още в домакинството на „вълците“, които усещат плячката. Изграждащи много добре своята игра и самата си нагласа за голяма част от сблъсъците си, дължащо се на Нуно Еспирито, те ще продължат с още от същото и ще измъчат „шпорите“ до краен предел. Така само няколко дни след най-радостния си кръг от седмици насам, в който и Челси, и Сити сбъркаха, а Тотнъм се настани на второто място, ще има коренно противоположни емоции за “шпорите“ и те ще са на прага на една много груба грешна стъпка, нанасяща сериозни поражения върху възможността им за някакво велико постижение през сезона.

Прогноза: под 2.5 гола @ 2.25


Ювентус – Сампдория

Юве направи необходимото през първия дял от първенството и вече гледа както към края му, така и към изявите си в най-престижния евро-турнир. Всеизвестно е огромното желание както на всеки един треньор, футболист и ръководител в този отбор, така и на многобройните му тифози, за направата на следващата крачка, а именно стъпването на футболния връх на „Стария континент“. „Старата госпожа“ достигна до това последното стъпало преди няколко години, но така и не успя да го изкачи преди няколко години. Понастоящем гледа в същата посока и то с още по-голям оптимизъм, имайки Кристиано в състава си. Той няма да е най-силно изявилият се футболист в домакинството на Сампдория, което ще протече по изненадващ начин, и справяйки се с него, гостите ще са в много по-добра позиция за поглеждането към точката.

Първите 45 минути ще са от много ниско ниво и с нищо няма да оправдаят все по-добрите отзиви за италианските тимове. Това прави така, че да имаме и една супер изненадваща прогноза на гигантски коефициент, а именно съперничеството да завърши при стартовия си резултат (при 15 коефициент). Вкарването на макс един гол се отразява от букитата с между 4.50 и 5, което е другата топ-прогноза. Също с една супер ставка и чувствително минимизиран риск е тази от по-горе. Ювентус ще е по-скоро наподобяващ средняшки тим в голяма част от игровите минути в домакинството си на „моряците“, които на свой ред ще надскочат обичайните си възможности. Сампдория няма да е чак толкова далеч от направата на топ-сензацията на кръга.

Прогноза: под 2.5 @ 2.25