Троен залог от предстоящите мачове от Шампионска лига тази вечер

Хофенхайм – Лион
прогноза: г/г @ 1.50

Стоящ твърдо на заден план, сблъсъкът между Хофе и Лион има страшно много с какво да изненада любителите на футбола. Веруюто и на двата тима е базирано изцяло върху атаките, а Нагелсман, чийто магически престой начело на немците, все повече се доближава до своя край, ще има намерението да направи нещо паметно в последния си сезон с отбора. Футболистите имат страшни симпатии към него и са готови на истински геройства, за да му донесат желаните победи. Той ги изгради и като отбор, и като отделни състезатели, така че това е обяснимо. За най-голямо негово съжаление контузиите започват да взимат връх. В лазарета са: Хюбнер, Нордвайд, Битенкур, Бичакчич, Пош, Амири и Руп. Някой от последните трима все пак ще попадне в разширената група и въпреки това няма да има съществена роля за развръзката. Лион ще е без голямата си звезда – Набил Фекир. Гуири и Тете му правят компания в клубния лазарет, а нагласите са, че триото Дюбоа, Корне, Рафаел ще е напълно възстановено. С изявите си дотук немците спечелиха само точка, измъквайки 2:2 от визитата си на Шахтьор. Кръг по-късно те се докоснаха до направата на най-голямата сензация в групите като рано-рано поведоха срещу Ман Сити, но така и не задържаха дълго аванса си след почти моменталния ответен гол на Агуеро. Точката също щеше да е сензационна и много благоприятна развръзка за тях и въпреки това и тя не беше завоювана след като по много лековат начин в заключителните минути отбраната им изпусна Давид Силва, а той не сбърка. Сблъсъкът на два толкова разкрепостени отбора ще изпълни всички очаквания с двупосочно вкарване на голове.

Шахтьор – Манчестър Сити
прогноза: над 2.5 гола @ 1.45

Шахтьор продължава да е непобеден в тази никак нелека група и въпреки това все още няма и победа. Две равенства от по 2:2 за украинския гигант, който влезе в титанични надигравания както с Лион, така и с Хофенхайм. Подобни са предвижданията и за задаващото се съперничество, още повече, че насреща застава съперник, който е дори по-разкрепостен от всеки от предходните два. Украинците не са сред онези отбори, които ще се уплашат от голямото име и звездните футболисти на съперника, а домакинският фактор ще направи така, че всякакви и остатъчни техни задръжки да паднат. През последните няколко седмици се забелязва известен регрес по отношение на вкарването на голове, но тук задължително трябва да се вметне, че основната причина за това е подходът на противниците на Шахтьор, които се прибираха в своята половина и така и не влизаха в надигравания. „Гражданите“ продължиха победния си ход в Премиършип с 5:0 над Бърнли, а още след края на сблъсъка Хосеп Гуардиола допълни, че неговият тим е най-силният в цяла Европа. Стремящ се да защити това, той ще излезе за тотално надиграване с Шахтьор по своя си начин. „Гражданите“ имат толкова много класа, че дори с изцяло резервния си състав също ще имат възможност да си тръгнат като победители от Украйна. През миналата година двата тима отново бяха в една група в „Шампионска лига“ като тогава Шахтьор дори успя да спечели домакинството си, а със сигурност Гуардиола все още помни това. Неговият тим ще излезе на предела на възможностите си от първия съдийски сигнал и головете ще завалят.

Аякс – Бенфика
прогноза: 1 ДНБ @ 1.45

Аякс продължава с пълна сила развитието си като клуб и въпреки изоставането в Ередивизи, положението в групите на „Шампионска лига“ е повече от добро. Тимът изкопчи цели 4 точки в двата си сблъсъка до този миг и оглавява групата си, в която са още и Байерн Мюнхен, и АЕК Атина. Триумф срещу Бенфика в домакинството на „Амстердам Арена“ ще доближи холандците много, много близо до прогреса им към директните елиминации. Те са в серия и октомври е на път да се превърне в най-успешния им месец в последно време. Всичко за тях започна по бленуван начин след като по някакъв, граничещ със сферата на фантастиката начин, изкопчиха точка от визитата си на Байерн Мюнхен. Последваха разгроми както срещу АЗ Алкмаар, така и срещу Хееренвен, налагайки се с 5:0 и 0:4, а всичко това при положение, че и двата опонента са сред силните в страната. Ситуацията за Бенфика също е много добра конкретно през този месец. Тимът взе скалпа на АЕК в един истински спектакъл за любителите на красивия футбол след което се справи с Порто и Сертензе. В миговете, в които Бенфика изгубеше владението на топката и се налагаше да се отбранява си проличаха много сериозни пробойни в играта на тима. Точно такава ще е развръзката и срещу холандците, които са с много сериозен нюх към действията си пред противниковата врата. Поредната голяма крачка от тях ще бъде направена, а победата срещу Бенфика ще им отвори вратата дори към спечелване на първото място в групата.