Сент Етиен – Марсилия 09.02.2018

Сент Етиен е домакин на Марсилия в интересен мач от 25-тия кръг на Лига 1. Марсилия не оставиха никакви шансове на Метц в предходния кръг, надигравайки ги с 6-3 у дома, с което се изкачиха на второто място в шампионата. Сент Етиен също влизат в този кръг след успех. Ръководеният от Жан Луис Гасет тим започна да излиза от черната серия и се задържат в средата на таблицата. Срещата Сент Етиен – Марсилия е в петък вечер, 09 февруари, от 21:45 часа наше време.

Жан Луис Гасет пое Сент Етиен точно преди Коледа, след като бе освободен Оскар Гарсия поради лоши резултати. Сент Етиен имаше период на спечелени само три точки за десет кръга, което наложи рокадата, която явно ще даде търсеният резултат. Жан Луис Гасет се приема с огромно доверие сред собствениците на клуба, и няколко негови избора, макар и на ветерани доведоха до последователни успехи за отбора и ценни точки.

Марсилия са в страхотна форма и благодарение на загубите на Лион отбора зае втората позиция в лигата. Битката за „среброто“ обаче още не е спечелена и ще е тежко съревнование до самия край на първенството. Марсилия отбелязаха цели 15 гола в последните си два мача. Първо надиграха Метц с 6-3 в предходния кръг на Лига 1, а преди броени дни смазаха с 9-0 Бург-Перона в мач от турнира за Купата на Франция.

Руди Гарсия ще може да разчита в този кръг на Лукас, който се завърна с хеттрик срещу Бург-Перона, но другото острие в клуба – Валер Жермен е под въпрос. Жордан Амави също е на линия и ще е сред титулярните единадесет, заедно с отпочиналите през седмицата Хироки Сакаи и Роландо.

Реми Кабела пропуска предстоящото домакинство, поради условия в отдаването му под наем. Кевин е с грипни симптоми и остава под върпос, заедно с контузените Ян М’Вила, Шейк М’Бенге и Пиер-Габриел.

Статистически Марсилия е безспорен фаворит. Гостите нямат допуснат гол при последните си три мача срещу Сент Етиен във всички турнири, и нямат загуба от тях в девет последователни срещи. Най-голямата загуба от Сент Етиен, Марсилия допускат през 1952 година, когато губят у дома с 3-1.

Препоръчителен залог за Сент Етиен – Марсилия: